DEcomandat, SEMIdecomandat, NEDEcomandat, CIRCULAR DEcomandat, OPEN SPACE si DUPLEX

Multi PROPRIETARI, din necunostinat de cauza, NU promoveaza corect proprietatile pentru care opteaza spre a le vinde/cumpara sau inchiria, vis a vis de ideea exacta de compartimentare. NU de putine ori am constatat, spre surprinderea noastra nu si mirarea, ca si in breasla noastra a celor ce activam in acest domeniu “de imobiliare” nu este clar cunoscuta aceasta categorisire foarte usor de reperat in activitatea zilnica. Va propunem, in cele ce urmeaza, o descriere corecta si denumire uzuala, fara dubiu, a acestor tipuri de imobile  disponibile pe piata imobiliara :

  1. DECOMANDAT (notat uzual D; cel mai cautat) : intrare direct in hol cu acces separat catre TOATE celelalte incaperi (camere/a, bai si bucatarie); altfel numit si “hol mare, comun pentru fiecare incapere”
  2. SEMIDECOMANDAT (notat uzual SD; posibil interesant) : intrare direct printr-un prim hol apoi se trece printr-o camera (de obicei living) si se ajunge intr-un al doilea hol cu intrari separate spre alte camere/a si baie; numit altfel si “apartament cu 2 holuri separate
  3. NEDECOMANDAT  (notat uzual ND; interesant doar ca pret) : intrare direct intr-un prim hol apoi se trece printr-o camera (de obicei living) apoi se intra direct (fara alt hol) in ultima incapere; numit altfel si “apartament tip vagon” si uzual au baia sau bucataria foarte mici; baia este in vecinatatea bucatariei in cea mai mare parte din cazuri; Sunt cele mai mici apartamente din punct de vedere al suprafetelor !!! Intentionat sau din necunoastere…. se promoveaza gresit ca fiind SEMI decomandate.
  4. CIRCULAR DECOMANDAT (notat uzual CC; accesibilitate incaperi, mult crescuta): intrare direct in hol cu acces catre o prima incapere (living de obicei) apoi se iese intr-un al doilea hol cu intrari separate spre camera 2, bucatarie si baie, facand astfel un tur complet circular ala imobilului ; altfel numit si “tur complet circular”
  5. OPEN SPACE (notat uzual OS; intersant pentru cuplu de tineri/sau pt o persoana singura) : una din incaperi (uzual bucataria) nu are perete despartitor cu o camera invecinata: altfel numit si “bucatarie comuna cu livingul”  si este foarte des intalnita la apartamentele din imobile construite dupa 2005 !!!!!
  6. DUPLEX (notat uzual DX; accesibil ca pret): o jumatate in oglinda a unui imobil construit pe verticala, sau o mansarda de bloc cu etaj suplimentar